... vaření s nápady ...
Správné opékání candáta na pánvi ... Filé z candáta opékáme nejprve na straně s kůží, aby maso zůstalo šťavnaté. Pak rybu obrátíme a pánev stáhneme z ohně. Na rozpáleném oleji totiž ryba dojde.
Zahuštění omáčky ... Nemáte teď doma hotovou jíšku? Nevadí, použijte sušenou bramborovou kaši. Postačí 2 - 3 lžíce a ty omáčku dobře zahustí.
Zdravý zeleninový předkrm ... Potřebujete k němu navrdo vařená vejce. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Svazek ředkviček řádně omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyté jablko, zbavené jadřince, nakrájíme na slabé plátky. Vše smícháme, přidáme nasekané bylinky (řeřichu, pažitku) a smícháme se zálivkou.
Jak poznat zralý ananas ... Ananas má tlustou a tvrdou slupku, která může být žlutá, červenohnědá nebo i zelená. Jádro ananasu má výtečnou vůni a chuť, je sladce kyselá až sladká. Chceme-li zjistit jeho zralost, že středu korunky vytrhneme list. Pokud jde lehce, ananas je zralý.
Obalování kotlet s příchutí ... Můžete například polovinu obalovací mouky nahradit hoblinkami lískových oříšků. Kdo má rád ostrá jídla, může do obalovací směsi přidat 1 - 2 lžíce strouhaného křenu.
Pudink chutná s čerstvým kiwi ... Uvařte čokoládový pudink, nechte ho vychladnout. Kiwi oloupejte, nakrájejte na kostičky, promíchejte s troškou pomerančové šťávy. Ušlehejte smetanu a vmíchejte do pudinku. Pak střídavě vrstvíme pudink a kiwi do vysoké sklenice. Dozdobíme šlehačkou.